lördag 3 februari 2007

Äntligen...

...har jag beslutat att gå till botten med en av mänsklighetens stora frågor.

Vad är det för skillnad på rårakor, rösti, raggmunk och potatisplättar?

Rårakor och rösti är samma sak. Det är helt enkelt riven potatis som formas i centimetertjocka plättar och steks i smör.
Raggmunk består givetvis också av riven potatis. Men här blandar man även i en smet bestående av mjöl, ägg och mjölk. Steks som pannkakor.
Potatisplättar är gjorda av potatismos som blandas med ovanstående smet.

När vi nu rett ut detta kan ni återigen sova gott om natten.

5 kommentarer:

Tora sa...

detta måste redas ut!

enligt min kokbok är det lök i rösti. Rårakor däremot är det BARA potatis och salt i. Fast det lär ju variera.
Raggmunk är det ägg och mjöl i också.

JK, sa...

skulle skriva samma sak som tora, mao att jag har lärt mig att det är lök i rösti.. ;) men ett annat mysterium! skolans rösti är ju plättar, typ som raggmunk. farmors rösti snarare en.. hög, likZ. inte format till något, utan serveras ur skål.. 0.o

Marrrs sa...

Rösti kan man ju göra en hel stekpanna full, som en jättekaka. Och visst ska det vara lök i. Men tacka vet jag fattiga riddare... fast inte till oxfilé kanske. :)

Anonym sa...

Enligt wikipedia är Rösti och Rårakor samma sak. Härstammar från Schweiz...
Raggmunkar består enbart av riven potatis som blandas i en smet av mjöl, ägg och mjölk.

Marrrs sa...

OMG! NE då?